kolmapäev, jaanuar 06, 2010

Millised iluprotseduurid väärivad oma hinda?

Olen aegade jooksul enda peal päris suure hulga erinevaid ilu-uudisteenuseid ära proovinud ja kui aus olla, siis tegelikult väärivad oma hinda neist ainult üksikud. Ilmselt on see individuaalne, kuid ehk on kellelegi järgnevast ka mingit kasu enne kui suur raha mõttetuse alla matta.
Alustan siis ülevalt ja liigun alla, lootes, et miskit ei unune :)

Juuste keemiline sirgendamine - suhteliselt mõttetu protseduur väga kalli raha eest. Hoiatuseks võib lugeda juba sedagi, et teenust osutab vähe juuksureid ja ka need räägivad enne ette ja taha sellest, kuidas mingit garantiid anda ei saa. Ja ma ei ole mingi kräsupea. Nendele (ja ka kahjustatud, värvitud vms juuste omanikele) seda ilmselt teha ei söandatakski...Tulemus püsib hea kuni esimese pesuni, peale seda on juuksed küll sirgemad ja vähem kahused, kuid mitte keegi ei saaks aru, et oled neid sirgendanud. Kuidas siis Beyonce ja teised staarid oma juuksed nii sirgeks saavad? No ilmselt filmitakse, pildistatakse ka neid vahetult peale soengu tegemist.

Muid juukseid puudutavaid protseduure kajastama ei hakka, sest olen oma juukseid küll kõikvõimalikesse värvidesse värvinud ja ka erinevaid soenguid lasknud lõigata, kuid sel juhul sõltub tulemus ikka eelkõige tegijast.

Püsimeik - üks neist teenustest, millega ise rahul olen, kuid ka seal on mitu aga. Mina lasin endale nö tätoveerida kulmud (muuseas võrreldes tätoveerimisega on püsimeik, üllatus-üllatus, kallim) ja kuna nende sümmeetriline joonistamine on igapäevaselt üsna suur nuhtlus, siis olen mugavuse koha pealt rahul. Püsimeik peaks üldjuhul peal püsima 3 aastat, kuid erandid sõltuvad kliendist nagu ka see, kui tume meik jääb. Kulmude puhul ehmatab algul väga tume värv, kuid tegelikult kulub see ruttu normaalseks, mille tõttu ka mul tehti järgmistel kordadel (jah, ühest protseduurist ei piisa, mul läks kirja
3, õnneks ei pea ülejäänute eest maksma) tumedama värviga kui eelmistel. Samas olen näinud ka püsimeigitud laukontuuri ja mina seda küll esmapilgul ei märganud...Valu koha pealt on tegemist suhteliselt valutu protseduuriga, vähemalt kulmude puhul. Silmalaud tunduvad mulle kuidagi jubedamatena :)

Erinevad keha- ja näohooldused - ei ole kunagi pidanud nende eest maksma vaid olen ikka kusagilt kinkekaardiga saanud ja ausalt öeldes ei maksaks ma iialgi ca 500.- 20 minutise plöga sisse mähkida saamise eest...Ok, lõhnab ju hästi ja eks ikka ole tore, kui keegi su eest hoolitseb aga oma hinda need asjad küll väärt ei ole. Ka tulemus on pigem ette kujutatav kui silmaga näha. Mul on veel see kiiks ka, et kui ikka tselluliidihooldust tuleb tegema noor mees, siis mina lihtsalt ei suuda end vabalt tunda :P

Tervisekapsel - sellel asjal on vist mitu eri nime, aga mina käisin sellises, kus sees infrapunasaun. Algul küsiti kas +40 on liiga kuum. Saunaskäijana ei saanud ma küll aru, et see võiks liiga kuum olla, kuid pärast kui higiojad mööda keha alla voolasid ja pea ringi käima hakkas, sain aru, et ega see tõesti meeldiv ole. Ronisin sealt lausa omal jõul enne aega välja :P Olen nõus, et kapslis võib tõesti kaotada kilosid, kuid kõige selle jääkainete väljutamisega kaasnev hilisem peavalu oli minu jaoks asja halvem pool.

Kunstküüned - need on mul olnud u 5 aastat vahedeta ning selle aja jooksul nii akrüül- kui ka geelküüned. Tehnikas vahet ei ole, küll aga küünetehnikus. Kuna olen enda jaoks väga hea meistri leidnud, siis on see üks minu jaoks kasulikumaid "lisandeid". Võiks öelda lausa ainus ilus asi minus. Mul ei ole kunagi olnud pikad küüned ega ka otstest teravad küüned, seega ei oska öelda, mismoodi elu nendega oleks (minu kohmakuse juures ilmselt elu ei oleks), kuid normaalsete küüntega on elu igatahes ok ja parem kui iseenda murduvate kontsudega. Ei, loomulkult on kunstküüntega naised äärmiselt rõvedad nagu arvab Kaalu-Andrus ja ma tunnen ennast sellest jubedalt puudutatuna...

Vahatamine - vahatamise puhul sõltub, mis piirkonnast rääkida. Jalgade puhul on kõik ok, saab häda pärast ka kodus tehtud ning üsna valutu protsess. Bikiinipiirkond seevastu on riukalik - ei ole sugugi nii valus kui eeldad (ja häbi ka mitte), kuid kurjad karvad on tegelikult juba nädala-paari pärast väljas ja mis kõige hullem, need hakkavad naha alla kasvama tekitades koledaid punne, mis uskuge mind, on kordi koledamad kui karvad ise...

Laserdepilatsioon - ok, võib-olla ma andsin enneaegselt alla, kuid kui kahe esimese seansi järgselt pole ikka kohe mitte mingeid tulemusi (va märkimisväärne rahakulu), siis ma ei usu, et neid ka järgnevate puhul tuleb. Kui ikkagi tahate proovida, siis vähemalt valus see nali ei ole.

Solaarium - kui ikka pole seda pigmenti antud, siis seda ka ei tule, kasuta nii kalleid kreeme kui tahad. Ja kuna ma olen näinud, mida liigne päikesekummardamine nahaga teeb, siis pigem hoian eemale. Selle asemel mökerdan ennast kreemidega, mis jäävad laiguliselt peale, haisevad ja määrivad riideid. No ma ei saa aru, miks see pruun nahk nii hinnas on? Isegi vanainimesed ohivad mind nähes, et kuidas ma küll nii kahvatu olen. Vot just selleks, et mitte sellistele kähvata, peangi ennast mökerdama!

Mida ma siis proovinud ei ole? Kunstripsmeid, juuksepikendusi, botoxi-süste, iluoperatsioone (ei ole nende vastu, kuid valukartlikuna ilmselt kunagi ei proovi ka), pediküüris pole kunagi käinud. Hammaste valgendamine ja nendele kivikeste panemine lähevad vist ka siia alla. Ja tätoveerimine ning igasugu rõngaste panek (kõrvarõngad ei ole pisavalt märkimisväärsed). Tänapäeval vist saab ennast ka kuuma rauaga kõrvetada lasta? On see iluprotseduur? Hmmm.
Igatahes, meil, naistel on põnev...

3 kommentaari:

  1. kahju, et ripsmepikendustest juttu polnud!

    VastaKustuta
  2. Mis naistel, meestel ka on lubatud kõik eelpoolmainitu! =D

    Mul üks koolivend kasutab peitepulka ja silmapliiatsit and I couldn`t care less! =)

    VastaKustuta
  3. Jaa-jaa, metroseksuaalsus on popp :P

    VastaKustuta