esmaspäev, oktoober 10, 2016

Naised, mul on teie pärast häbi!*

Ma ei saa aru, mis uus trend see on, et järsku on Eesti "Kristi-Tähtesid**" täis saanud ning neid promotakse kui tõelisi wow-efektiga tõekuulutajaid. Täna hakkas jälle silma üks "targa tüdruku" plärtsatus, mida siis kui tõsist tegijat arvamust jagati. Kui mehed naistele teadja-positsioonilt tarkusi jagavad nimetatakse seda mansplaininguks, kuigi seda terminit võiks vist ka sellise naiselt-naisele suhtlemise stiili kohta kasutada.

Ma ei kujuta hästi ette, et ma kellelegi "virtuaalselt rihma tahaks anda", aga no minu jaoks see spankingu teema seostub kohe kindlasti allumise treenimisega. Ma ei allu, ähvardagu need erudeeritud tädid palju tahavad! Ja ma ei räägi siin absoluutselt artikli teemast, ma räägin stiilist, hoiakust, mis on lugeja suhtes võetud.

Kõigepealt - mina, õrn lilleke pasameres, oleksin pidanud hoopis muul ajal sündima, mul on nõnda palju kõrgemad huvid (autori FB kontol on muide selfiesid ohtralt ega saa öelda, et ta tehnikaajastu pahedest just kaarega mööda käiks) ning selle põhjalt võtan ma endale õiguse poolt inimkonnast ajudeta argpüksideks sõimata (tema poolt viitamata faktile tuginedes). Huvitav on tähele panna ka seda, et artikli pealkirjas hurjutatakse vaid uudishimulikke naisi, tekstis aga mainitakse selle pahe küüsis olevatena nii "härrasid kui ka tibinaid" - äärmiselt hästi ja võrdselt valitud nimetused kategooriatena muidugi. Kogu artiklist õhkub minu jaoks vaid seda, kuidas autor on kordi parem "suvalisest tibinast". Ma ei tea tema perekondlikku seisu, kuid tundub päris hea lantimisstrateegia olevat?!

A mis see ongi see Eesti naise uus feminism või? Saan naistelehte kolumnistiks ja virutan kõigile pika puuga! Tõeline naiste solidaarsus...Milleks mingid viisakad artiklid, milleks arutleda, kui on võimalus paika panna, ära teha ja see on just see, mida rahvas tahab! Verd ja karvu! Klikimeedia võidutseb, paneme aga pealkirjaks midagi intrigeerivat "ajudeta"; "lammas"; "loll-Ivan"; "inetu ja rumal"-stiilis ning kütame!

Mis ma olen nüüd parem või? Ei ole, endal on ka nõme suvalist kolumnisti niimoodi materdada, aga üle viskab juba. Saage aru, mitte keegi ei hakka ennast muutma selle põhjal, et keegi naistelehes kirjutas, kuidas kõik, kes teevad nii või naa on lambad! Kõik need kirega treitud artiklid on absoluutselt mõttetud. Need ei pane mitte kedagi mõtlema - oi, olen vist loll tõesti. Inimesed on endiselt inimesed. Sellise lahmiva stiiliga lood kutsuvad ainult poolehoidjaid kive loopima ning vastuolijad vaikselt sisisema. Milleks? Kirjutaks äkki millestki olulisest. Ahjaa, oluline ei huvita kedagi. No üritaks siis vähemalt veidi bravuuri tagasi tõmmata, sest tegelikult ei ole ju nii, et meil on siin 2 äärmust - lambad ja lillekesed ning ühel oleks õigust teisi alandavalt õpetada.

Lähen nüüd sobran ruttu mehe telefonis, ta läks duši alla.

* Kuidas see pealkiri teile kõlab? Mulle kõlab jõledalt, sest no kamoon, ma olen ju ise ka naine ning samas, mis kohtumõistja ja teiste pärast häbitundja ma olen. On nagu on.
** Tähel olid siiski mõned olulised mõtted ka lisaks "lihtrahva" mahategemisele.

3 kommentaari:

  1. See on ju see Leedu-riista-Heidi. Minul meenub selle kolumnisti nime nähes kohe mingi järjekordne üllitis, kus ta räägib, et väiksed noksid on üks issanda rist ja viletsus ja väikse tilliga mehed peaksid end kohe maha laskma. Midagi sellist oli. Lõpus oli muidugi ka lohutus, et Leedu meeste riistad olla veelgi väiksemad, nii et Maarjamaa meestel on veel isegi hästi läinud.

    Aga seda lugu lugedes näen, et kirjaneitsi unistab ümbrikuliimi maitsmisest ning pikkade kirjade kirjutamisest. Ümbrikke on tänapäeval täiesti müügil ja postiteenus ka täitsa töötab, keegi ei keela kirju saata. Ja pikkade kirjatükkide kirjutamist võiks alustadagi Naine24 portaalist, millegipärast on Heidi kolumnid alati hästi lühikesed purtsatused. Ärgitan teda pikemalt kirjutama.

    VastaKustuta
  2. Minul küll naiste pärast häbi pole.
    Need naised, kes meedias hambus on,
    ei ole sinna oma "panust" toppinud.
    Selle on ikka naised üles noppinud.

    Need naised, kes teisi naisi nokkivad,
    on meie kanaloomadest pärinemise pärand.
    Noh, täpsemalt kanad ja puurid.

    Mida sina naisena teeks, kui
    pead oma elu veetma puuris - Eesti TV,
    neid puure on sadu ja neid kanu on...

    VastaKustuta
  3. See kirjutis oli otsast lõpuni vastik lugeda, aga kogu sellest pasamerest hoolimata oli tal õigus selles osas, et mitte kellelgi ei ole õigus teise inimese telefonis, e-mailides või sotsiaalmeedia kontodel sobrada. Nii nagu on minule mitte adresseeritud kirjade avamine seaduse rikkumine, on ka virtuaalse kirjavahetuse lugemine lubamatu. Mitte et ma nüüd arvaks, et sina seda õigeks pead. :) Aga selliseid inimesi on nii naiste kui ka meeste seas, kes seda täiesti normaalseks käitumiseks peavad.

    See lilleke pasameres, kes antud kirjatüki üllitas on muidugi oma suhtumiselt nii üleolev ja näitab end lausa lollina, aru ma ei saa, kuidas ta ajakirjandusse lasti. Khm-khm..kui seda saab ajakirjanduseks nimetada.

    VastaKustuta